ΟΣΔΕΛ

Δελτίο Τύπου: Σημαντική νίκη για τους δημιουργούς η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

URL: https://www.osdel.gr/el/news/1696-δελτιο-τυπουσημαντική-νίκη-για-τους-δημιουργούς-η-χθεσινή-ψηφοφορία-του-ευρωπαϊκού-κοινοβουλίου

Χθες, 12 Σεπτεμβρίου 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο Οδηγίας για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στην ψηφιακή αγορά. Ο ΟΣΔΕΛ χαιρετίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ευχαριστεί όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που με την ψήφο τους στήριξαν το σχέδιο Οδηγίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, θέτει τις βάσεις ώστε οι δημιουργοί, καλλιτέχνες και εκδότες βιβλίων και Τύπου να αμείβονται για το περιεχόμενο που δημιουργούν και το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Εφόσον η Οδηγία ολοκληρωθεί στο πλαίσιο των συζητήσεων της Επιτροπής του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το διαδίκτυο θα παραμένει ένας ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών, πληροφοριών και περιεχομένου ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και ένα πεδίο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής δημιουργίας.

Προσδοκούμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα στηρίξει τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για την Οδηγία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.