ΟΣΔΕΛ

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

URL: https://www.osdel.gr/el/news/2176-εκδήλωση-για-τα-80-χρόνια-από-την-ίδρυση-της-ένωσης-δημοσιογράφων-ιδιοκτητών-περιοδικού-τύπου

Η ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) γιόρτασε, με τη συμμετοχή περισσότερων των 250 μελών και φίλων της Ενώσεως, την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυσή της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η γενική γραμματέας της ΕΔΙΠΤ, Πέννυ Καλύβα, η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στα έντυπα της Ενώσεως. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, Μιχάλης Σαββάκης αναφέρθηκε στην 80χρονη πορεία της και τόνισε ότι τα έντυπα των μελών της αποτελούν τον αντίποδα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης και των ψευδών ειδήσεων.

Εκ μέρους της Κυβερνήσεως απεύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στυλιανός Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι τα περιοδικά και οι εφημερίδες της ΕΔΙΠΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των ΜΜΕ της χώρας.

Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής Γιάννης Δελής, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.

Για την αξία του περιοδικού και περιφερειακού τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, Πάνος Καραγιάννης και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν και 31 ιστορικά έντυπα της Ενώσεως, που έχουν συμπληρώσει 50 χρόνια κυκλοφορίας και πάνω, μεταξύ των οποίων και η αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδας, η εφημερίδα «ΣΙΦΝΟΣ», που έχει αριθμεί 140 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας.

Τον ΟΣΔΕΛ εκπροσώπησε ο διευθυντής του Γιωργανδρέας Ζάννος.