ΟΣΔΕΛ

Διημερίδα με διεθνή συμμετοχή: Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία

URL: https://www.osdel.gr/el/news/3917-διημερίδα-με-διεθνή-συμμετοχή-βιβλία-και-ανάγνωση-στην-πρώτη-παιδική-ηλικία

Το Διαβάζοντας μεγαλώνω και το Goethe-Institut Athen οργανώνουν διημερίδα με θέμα «Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία». Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Goethe-Institut Athen και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Γαβριηλίδου, καθηγήτριας συγκριτικής παιδικής λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ανάγνωσης: γονείς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, επαγγελματίες υγείας, δημιουργούς, συντελεστές και μελετητές του βιβλίου, στελέχη και εργαζομένους των φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς και των δομών που απευθύνονται στο παιδί και στην οικογένεια.

Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν ομιλητές από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α. και την Ιταλία και τα ερωτήματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι ομιλίες τους είναι:

Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με ειδική συνεδρία για τη Σοφία Γαβριηλίδου, στην οποία θα συμμετάσχουν φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες της, καθώς και μέλη της οικογένειάς της.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής. Για τις ομιλίες που θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας.

(Νοέμβριος 2022)