ΟΣΔΕΛ

Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες των βραβείων της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης

URL: https://www.osdel.gr/el/news/4000-ανακοινώθηκαν-οι-βραχείες-λίστες-των-βραβείων-της-εταιρίας-λογοτεχνών-θεσσαλονίκης

Η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΘ) ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες των πρώτων λογοτεχνικών βραβείων που θα απονείμει για βιβλία που εκδόθηκαν το 2022.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΘ: Βαγγέλης Τασιόπουλος, Χλόη Κουτσουμπέλη, Άννα Κουστινούδη, Γιώργος Γκόζης, Χρύσα Βλάχου, Μιχάλης Πιτένης και Γεωργία Μακρογιώργου. Τον συντονισμό της διαδικασίας είχε ο Κώστας Γουλιάμος, ποιητής και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης.

H Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης είναι σωματείο με έντονη δράση, πλούσιο έργο και σοβαρή παρουσία στα λογοτεχνικά πράγματα. Ιδρύθηκε από σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους της Θεσσαλονίκης και στη διάρκεια της πολύχρονης πορείας της ευτύχησε να συμπεριλάβει στους κόλπους της ορισμένους από τους σημαντικότερους λογοτέχνες της πόλης.

Αναλυτικά οι βραχείες λίστες:

Πεζογραφία

Ποίηση

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τους δημιουργούς και τα βιβλία τους στη βιβλιογραφική βάση https://osdelnet.gr/.

(Φεβρουάριος 2023)