ΟΣΔΕΛ

Στις 13 Ιουνίου η απονομή των βραβείων του περιοδικού «Ο αναγνώστης»

URL: https://www.osdel.gr/el/news/4149-στις-13-ιουνίου-η-απονομή-των-βραβείων-του-περιοδικού-ο-αναγνώστης

Ενόψει της καθιερωμένης τελετής απονομής, που θα γίνει και εφέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 20:00 μ.μ., η Κριτική Επιτροπή των Βραβείων του Αναγνώστη έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες για τα Βραβεία 2023. Θα ακολουθήσει η λίστα για τα Βραβεία Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού. Επίσης, σε επόμενο χρόνο θα ανακοινωθούν το Βραβείο Νίκου Θέμελη και το Μεγάλο Τιμητικό Βραβείο που δίνεται σε άνθρωπο των γραμμάτων για το σύνολο του έργου του.

Από εφέτος καθιερώνεται και ένα νέο βραβείο. O εκδοτικός οίκος Le miel des anges θα επιλέξει ένα από τα βραβευμένα βιβλία για να εκδοθεί στη γαλλική γλώσσα, σε μετάφραση Michel Volkovitch και Ελένης Ζέρβα.

Την Κριτική Επιτροπή των Βραβείων του Αναγνώστη απαρτίζουν οι: Δημήτρης Αγγελής, ποιητής, διευθυντής περιοδικού Φρέαρ, Γιώργος Περαντωνάκης, Δρ νεοελληνικής φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας, Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Βαρβάρα Ρούσσου, ΕΔΙΠ, ΑΣΚΤ, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλης Σαΐνης, κριτικός λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας, μεταφράστρια, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας.

Αναλυτικά οι Μικρές Λίστες:

ΔΟΚΙΜΙΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ

ΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ στην ποίηση

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ στην πεζογραφία

ΔΙΗΓΗΜΑ

ΝΟΥΒΕΛΑ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

Την Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά απαρτίζουν οι: Ελένη Γεωργοστάθη, συγγραφέας, κριτικός, Αγγελική Γιαννικοπούλου, καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ, Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Χαρά Μαραντίδου, εικαστικός, Αγγελική Φουρνάρη, βιβλιοθηκονόμος.

(Μάιος 2023)