ΟΣΔΕΛ

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία του διαδικτυακού περιοδικού «Ο αναγνώστης» για το 2023

URL: https://www.osdel.gr/el/news/4182-απονεμήθηκαν-τα-βραβεία-του-διαδικτυακού-περιοδικού-ο-αναγνώστης-για-το-2023

Απονεμήθηκαν, την Τρίτη 13 Ιουνίου, τα Βραβεία του διαδικτυακού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» για το 2023. Την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, σκηνοθέτησε και συμπαρουσίασε ο Θοδωρής Γκόνης. Ανοίγοντας την τελετή, ο Γιάννης Μπασκόζος, διευθυντής του περιοδικού, ανακοίνωσε ότι ο γαλλικός εκδοτικός οίκος “Le miel des anges” θα εκδώσει στα γαλλικά, σε μετάφραση Michel Volkovitch και Ελένης Ζέρβα, το βιβλίο που τιμήθηκε με το βραβείο διηγήματος.

Με το Μεγάλο Βραβείο τιμήθηκε ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος το αφιέρωσε στους ποιητές Γιάννη Βαρβέρη και Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, που έχουν φύγει από τη ζωή. Τον ποιητή παρουσίασε η Τιτίκα Δημητρούλια, καθηγήτρια στο ΑΠΘ, συγγραφέας και μεταφράστρια.

Η συγγραφέας και κριτικός βιβλίου Μαρίζα Ντεκάστρο παρουσίασε το Βραβείο «Νίκος Θέμελης», με το οποίο εφέτος τιμήθηκε η Νάση Τουμπακάρη για το βιβλίο της «Μινόρε Μανές, Μυθιστορηματική ανάπλαση της μουσικής ζωής στη Σμύρνη, 1900-1922» (Άγρα, 2022).

Ακολουθούν τα βιβλία και οι συγγραφείς που βραβεύτηκαν:

Την κριτική επιτροπή των Βραβείων του Αναγνώστη απαρτίζουν οι: Δημήτρης Αγγελής, ποιητής, διευθυντής περιοδικού Φρέαρ, Γιώργος Περαντωνάκης, Δρ νεοελληνικής φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας, Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Βαρβάρα Ρούσσου, ΕΔΙΠ, ΑΣΚΤ, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλης Σαΐνης, κριτικός λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας, μεταφράστρια, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας.

Περισσότερα για τα βιβλία και τους συγγραφείς που τιμήθηκαν μπορείτε να δείτε στη βιβλιογραφική βάση οσδέλnet.

(Ιούνιος 2023)