Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος χορηγιών 2020

URL: https://www.osdel.gr/el/pages/1150-κοινωνικό-πολιτιστικό-έργο/2191-πρόσκληση-ενδιαφέροντος-4ου-προγράμματος-χορηγιών

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), βάσει του νόμου 4481/2017, του καταστατικού του και του κανονισμού διανομής των εσόδων του, στηρίζει τις εκδηλώσεις ή δράσεις φορέων που συνιστούν πολιτιστική προσφορά όχι μόνο για τα μέλη του ΟΣΔΕΛ αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ως εκ τούτου, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που λειτουργούν με μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ή σωματείου και προτίθενται να διοργανώσουν εκδηλώσεις ή δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο 4ο πρόγραμμα χορηγιών του οργανισμού για το έτος 2020.

Βάσει των όρων του Κανονισμού Χορηγιών του ΟΣΔΕΛ, για το έτος 2020, επιλέχθηκε ο εξής άξονας-στόχος πολιτιστικών δράσεων:

Προβολή των συγγραφέων και του λογοτεχνικού τους έργου (πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, δοκίμιο). (Κωδ. ΠΡΒ-4)

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος του 4ου προγράμματος χορηγιών του ΟΣΔΕΛ αφορά δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του έτους 2020 ή θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθούν (ως συνέχεια του συνολικού σχεδιασμού τους) έως και το α’ τρίμηνο του 2021.

Ενδεικτικές δράσεις:

α) θεματολογικές πολιτιστικές δράσεις,

β) συνέδρια, ημερίδες - αφιέρωμα σε συγγραφείς – ποιητές,

γ) παρουσιάσεις συγγραφέων και του έργου τους,

δ) δράσεις που απευθύνονται σε σχολεία.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν από την επιτροπή χορηγιών του ΟΣΔΕΛ και θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Σαφήνεια, αρτιότητα και τεκμηρίωση της προτεινόμενης ιδέας.
  • Περιγραφή του τρόπου υλοποίησης των δράσεων.
  • Δυνατότητα πραγματοποίησης της πρότασης, σύμφωνα με τα δεδομένα του προϋπολογισμού της.
  • Ανταποδοτικά οφέλη – προβολή του ΟΣΔΕΛ.
  • Εξασφάλιση οικονομικών πόρων από άλλους φορείς.

Η επιτροπή, που απαρτίζεται από τους: Γιάννη Ευσταθιάδη, συγγραφέα, Νίκο Καραπιδάκη, καθηγητή Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο-διευθυντή του περιοδικού Νέα Εστία, Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφο-κριτικό βιβλίου, Θανάση Ψυχογιό, εκδότη-μέλος του ΔΣ του ΟΣΔΕΛ, Γιωργανδρέα Ζάννο, διευθυντή του ΟΣΔΕΛ, θα συνεκτιμήσει, τη μέχρι σήμερα πολιτιστική, εκπαιδευτική ή άλλη συνεισφορά του αιτούντος φορέα στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και την εμπειρία του στην υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων.

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος παρατείνεται έως την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00, η προθεσμία υποβολής προτάσεων συμμετοχής. Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@osdel.gr ή στην ταχυδρομική διεύθυνση, Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ.