ΟΣΔΕΛ

Παρατείνεται έως 21 Φεβρουαρίου 2020 η προθεσμία υποβολής προτάσεων συμμετοχής στο 4ο πρόγραμμα χορηγιών του ΟΣΔΕΛ

URL: https://www.osdel.gr/el/news/2259-pαρατείνεται-έως-21-φεβρουαρίου-2020-η-προθεσμία-υποβολής-προτάσεων-συμμετοχής-στο-4ο-πρόγραμμα-χορηγιών-του-οσδελ

O Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), συνεπής στην αποστολή του, στηρίζει έμπρακτα τις εκδηλώσεις και τις δράσεις φορέων που συνιστούν πολιτιστική προσφορά όχι μόνο για τα μέλη του Οργανισμού, αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΣΔΕΛ, για τέταρτη συνεχή χρονιά, προσκαλεί τους φορείς που λειτουργούν με μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ή σωματείου, να υποβάλουν τις προτάσεις συμμετοχής τους στο 4ο πρόγραμμα χορηγιών. Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος παρατείνεται έως την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00, η προθεσμία υποβολής προτάσεων συμμετοχής.

Βάσει των όρων του Κανονισμού Χορηγιών του ΟΣΔΕΛ, για το έτος 2020, επιλέχθηκε ο εξής άξονας-στόχος πολιτιστικών δράσεων:

Προβολή των συγγραφέων και του λογοτεχνικού τους έργου (πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, δοκίμιο). (Κωδ. ΠΡΒ-4)

Ενδεικτικές δράσεις που θα μπορούσαν να διοργανωθούν από τους συμμετέχοντες είναι: α) θεματολογικές, πολιτιστικές δράσεις, β) συνέδρια, ημερίδες, αφιερώματα σε συγγραφείς και ποιητές, γ) δράσεις που απευθύνονται σε σχολεία, κ.λπ.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν από την επιτροπή χορηγιών του ΟΣΔΕΛ και θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Η επιτροπή, που απαρτίζεται από τους: Γιάννη Ευσταθιάδη, συγγραφέα, Νίκο Καραπιδάκη, καθηγητή Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο-διευθυντή του περιοδικού Νέα Εστία, Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφο-κριτικό βιβλίου, Θανάση Ψυχογιό, εκδότη-μέλος του ΔΣ του ΟΣΔΕΛ, Γιωργανδρέα Ζάννο, διευθυντή του ΟΣΔΕΛ, θα συνεκτιμήσει τη μέχρι σήμερα πολιτιστική, εκπαιδευτική ή άλλη συνεισφορά του αιτούντος φορέα στο κοινωνικό σύνολο, καθώς επίσης και την εμπειρία του στην υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη φόρμα υποβολής της αίτησης, πληροφορίες για τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, καθώς επίσης και για τις υποχρεώσεις των επιχορηγούμενων, στην ιστοσελίδα του ΟΣΔΕΛ. Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@osdel.gr ή στην ταχυδρομική διεύθυνση, Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα.