ΟΣΔΕΛ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέο Εποπτικό Συμβούλιο στον ΟΣΔΕΛ

URL: https://www.osdel.gr/el/news/3151-νέο-διοικητικό-συμβούλιο-και-νέο-εποπτικό-συμβούλιο-στον-οσδελ

Από τις αρχαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, προέκυψαν το νέο 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο και το νέο 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ. Η θητεία αμφοτέρων είναι τριετής. Σημειώνουμε ότι εφέτος για πρώτη φορά ο Οργανισμός, με στόχο την εκπροσώπηση όλων των συμβασιούχων του στα διοικητικά όργανα, συμπεριέλαβε την επαγγελματική ομάδα των δημοσιογράφων, καθώς και την επαγγελματική ομάδα των εκδοτών έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, μεταξύ των ομάδων των συνεταίρων του Οργανισμού -μαζί με τις ομάδες των συγγραφέων και των εκδοτών- προβλέποντας μία θέση για δημοσιογράφο και μία για εκδότη στο ΔΣ.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και τη συγκρότηση σε σώμα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου, είναι η εξής:

Πρόεδρος: Αντώνης Χ. Καρατζάς, Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη

Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής, συγγραφέας

Γραμματέας: Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας

Ταμίας: Μαριλένα Πανουργιά, Εκδόσεις Ίκαρος

Μέλη: Κώστας Δαρδανός, Εκδόσεις Gutenberg, Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, Εκδόσεις Μίνωας, Σωτήρης Μπέσκος, εκδότης ηλεκτρονικού Τύπου, OpinionPost SA, Ανδρέας Παναγόπουλος, δημοσιογράφος, Γιώργος Πασχαλίδης, Εκδόσεις Broken Ηill Publishers Ltd, Κλαίτη Σωτηριάδου, συγγραφέας-μεταφράστρια, Βάσιας Τσοκόπουλος, συγγραφέας-ιστορικός, Θεόδωρος Φορτσάκης, συγγραφέας-καθηγητής Πανεπιστημίου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο αποτελείται από τρία μέλη, έναν δημιουργό, έναν εκδότη και το τρίτο μέλος μπορεί να είναι είτε δημιουργός, είτε εκδότης. Ο ρόλος του Εποπτικού Συμβουλίου περιλαμβάνει τον έλεγχο των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και την τήρηση των διατάξεων του Καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Η σύνθεση του νέου Εποπτικού Συμβουλίου, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις αρχαιρεσίες, είναι η εξής:

Εύη Γαλάνη, συγγραφέας-δικηγόρος

Φαίδων-Γρηγόριος Κυδωνιάτης, Εκδόσεις Ευρασία

Βασίλης Παπαθεοδώρου, συγγραφέας

(Ιούνιος 2021)