Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Io leggo perché: Μεγάλη καμπάνια της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια παιδιά, 13.000 σχολεία και 2.500 βιβλιοπωλεία σε ολόκληρη την Ιταλία, συμμετείχαν στην εφετινή διοργάνωση #ioleggoperché (Γιατί εγώ διαβάζω). Πρόκειται για μια μεγάλων διαστάσεων καμπάνια που υλοποιεί η Ένωση Ιταλών Εκδοτών (Associazione Italiana Editori), με στόχο τη δημιουργία και την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών. Η εν λόγω πρωτοβουλία, που κορυφώθηκε την εβδομάδα 21 με 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ιταλικής πολιτείας και των φορέων του κλάδου του βιβλίου. Μεταξύ αυτών ήταν και οι: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού – Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Πνευματικών Δικαιωμάτων, Κέντρο Βιβλίου και Ανάγνωσης, Υπουργείο Παιδείας, Ένωση Ιταλικών Βιβλιοθηκών (AIB), Ένωση Ιταλών Βιβλιοπωλών (ALI), Εταιρία Ιταλών Συγγραφέων και Εκδοτών (SIAE).

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, από τις 21 έως τις 29 Νοεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δωρίσουν ένα βιβλίο, είτε της επιλογής τους, είτε από τη λίστα με τους προτεινόμενους από τα σχολεία τίτλους. Το βιβλίο αυτό θα έπρεπε να το έχουν προμηθευτεί από τα 2.500 βιβλιοπωλεία που συμμετείχαν στη δράση. Ειδικά για εφέτος, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς, οι δωρητές είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την προσφορά τους και εξ αποστάσεως, καθώς στην πλειοψηφία τους τα βιβλιοπωλεία πρόσφεραν και εναλλακτικούς τρόπους αγοράς, εκτός από τη φυσική επίσκεψη στα καταστήματα.

Όπως δήλωσε ο Ρικάρντο Φράνκο Λέβι, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών, οι διοργανωτές προχώρησαν και εφέτος στην υλοποίηση του προγράμματος, παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, βασιζόμενοι στην πεποίθηση ότι η συμβολή των σχολικών βιβλιοθηκών, στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στην ανάγνωση και την εκπαίδευση για όλους τους μαθητές, είναι ανεκτίμητη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.ioleggoperche.it, καθώς και τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook: @ioleggoperche - https://www.facebook.com/ioleg...

Twitter: @ioleggoperche - https://twitter.com/ioleggoper...

Instagram: @ioleggoperche - https://instagram.com/ioleggop...

YouTube: https://www.youtube.com/iolegg...

(Νοέμβριος 2020)

  Επιστροφή