Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Εκτιμώντας την κατάσταση, αποκαθιστώντας τις ζημίες, προετοιμάζοντας το αύριο, ο νέος κύκλος εργαστηρίων του Reboot

Το ReBoot: Books, Business & Reading ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου τις διοργανώσεις του για το 2021, με το διαδικτυακό εργαστήριο «Αποτιμώντας τη ζημιά: Πώς η πανδημία μεταμόρφωσε τον κλάδο του βιβλίου». Ο νέος κύκλος εργαστηρίων έρχεται σε συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν τη διαδικτυακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Οκτώβριο και στις οποίες συμμετείχαν 200 επαγγελματίες του βιβλίου από 28 χώρες.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή τους παίκτες-κλειδιά του κλάδου, τους εκπροσώπους των μεγάλων, αλλά και των ανεξάρτητων εκδοτικών οίκων, τις ενώσεις βιβλιοπωλών και τους προμηθευτές, προκειμένου αφενός, να αποτιμήσουν την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και αφετέρου, να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για την επανεκκίνηση του κλάδου, καταγράφοντας τις νέες τάσεις.

Το πρώτο εργαστήριο επικεντρώθηκε στη χαρτογράφηση των αγορών στις γερμανόφωνες χώρες (Ruediger Wischenbart), την Αργεντινή, τη Βραζιλία (Gerson Ramos, Planeta), τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ισπανία, την Ιταλία (Giacomo D’Angelo, StreetLib), τη Σουηδία (Carlo Carrenho), αλλά και την Ελλάδα (Μιχάλης Καλαμαράς). Αναλύθηκε η εξέλιξη της αναγνωστικής συμπεριφοράς απέναντι στα έντυπα και τα ψηφιακά βιβλία (eBooks και audiobooks), στις μεμονωμένες αγορές και τις συνδρομές, στη backlist και τη frontlist, στα φυσικά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το δεύτερο, με θέμα «Πώς αποκαθίστανται οι ζημίες και ποιος μπορεί να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για τον σκοπό αυτόν» και το τρίτο εργαστήριο, με θέμα «Πλέοντας με τον άνεμο της αλλαγής προς νέα νησιά», θα πραγματοποιηθούν στις 21 Απριλίου και στις 15 Ιουνίου 2021 αντίστοιχα. Η γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

Το ReBoot πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Αυστρίας.

Ο Ηλεκτρονικός Αναγνώστης (eAnagnostis.gr) είναι χορηγός επικοινωνίας στo ReBoot και προσφέρει εκπτωτικό κουπόνι σε όσους και όσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν με έκπτωση €50 όλα τα εργαστήρια του ReBoot για το Α’ εξάμηνο του 2021 (€99 από €149) ή όλου του έτους (€148 από €198), χρησιμοποιώντας κατά την εγγραφή τους μέσω Eventbrite το κουπόνι eAnagnostis-Reboot21.

Χορηγοί επικοινωνίας του Reboot: Livres Hebdo, Publishers Weekly, PublishNews ES, Buchreport, eAnagnostis, PublishNews Brazil

(Φεβρουάριος 2021)

  Επιστροφή