Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Β' Πρόγραμμα Αρωγής 2020

URL: https://www.osdel.gr/el/pages/1150-κοινωνικό-πολιτιστικό-έργο/2429-β-προγραμμα-αρωγης-2020

Οι άνθρωποι των γραμμάτων και της ενημέρωσης βρίσκονται στο επίκεντρο της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, που έπληξε με σφοδρότητα τον χώρο του πολιτισμού. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ αποφάσισε να επισπεύσει και να διευρύνει το Β’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής, ώστε να συμβάλει και ο Οργανισμός, με το μέγιστο των δυνατοτήτων του, στην ανακούφιση των συμβασιούχων του. Ο ΟΣΔΕΛ, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική που ακολουθούν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης και στο πλαίσιο της οδηγίας 2014/26 και του ν. 4481/2017, διαθέτει μέρος των εσόδων του για κοινωνικούς σκοπούς, προς όφελος των μελών του. Από την ίδρυσή του ο Οργανισμός έχει ανταποκριθεί σε μεμονωμένα αιτήματα δικαιούχων που έχρηζαν στήριξης λόγω αιφνίδιων και σοβαρών προβλημάτων υγείας. Με το Α’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής Συγγραφέων, που υλοποιήθηκε με επιτυχία το 2019, ο ΟΣΔΕΛ προχώρησε στη συστηματική στήριξη συγγραφέων με χαμηλά εισοδήματα.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το Β’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής ανέρχεται σε 140.000 ευρώ και εκτός από τους συγγραφείς, απευθύνεται για πρώτη χρονιά, στους μεταφραστές, στους δημοσιογράφους και στους αρθρογράφους επιστημονικών περιοδικών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν τα εξής επιμέρους προγράμματα:

  1. Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής συγγραφέων
  2. Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής μεταφραστών
  3. Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής δημοσιογράφων
  4. Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής αρθρογράφων επιστημονικών περιοδικών

Πιο συγκεκριμένα η υλοποίηση των προγραμμάτων ξεκινά σταδιακά από τη Δευτέρα 11/5/2020, με το πρόγραμμα αρωγής συγγραφέων. Στη συνέχεια, ξεκινούν από τη Δευτέρα 18/5/2020 τα προγράμματα αρωγής μεταφραστών και αρθρογράφων επιστημονικών περιοδικών και από τη Δευτέρα 25/5/2020 το πρόγραμμα αρωγής δημοσιογράφων.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των προγραμμάτων αρωγής με αναλυτικές πληροφορίες για τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής:

Πληροφορίες στο τηλ. 210 3849-110.