Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Γ' Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής του ΟΣΔΕΛ

Ο ΟΣ­ΔΕΛ από την ίδρυ­σή του, σύμ­φω­να με τη διε­θνή πρα­κτι­κή που ακο­λου­θούν οι Ορ­γα­νι­σμοί Συλ­λο­γι­κής Δια­χεί­ρι­σης κι όπως ορίζουν η Οδηγία (ΕΕ) 2014/26 και ο ν. 4481/2017, δια­θέ­τει μέ­ρος των εσό­δων του για κοι­νω­νι­κούς σκο­πούς προς όφε­λος των συμβασιούχων του.

Με το Α' Πρό­γραμ­μα Οι­κο­νο­μι­κής Αρω­γής, που υλο­ποι­ή­θη­κε με επι­τυ­χία το 2019, ο Οργανισμός προ­χώ­ρη­σε στη συ­στη­μα­τι­κή στή­ρι­ξη συγ­γρα­φέ­ων με χα­μη­λά ει­σο­δή­μα­τα. Το Β' Πρό­γραμ­μα Οι­κο­νο­μι­κής Αρω­γής, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021, ήταν διευρυμένο, καθώς εκτός από τους συγγραφείς απευθυνόταν για πρώτη φορά σε μεταφραστές, δημοσιογράφους κι αρθρογράφους επιστημονικών περιοδικών.

Στο πλαίσιο του Γ' Προγράμματος Οικονομικής Αρωγής του ΟΣΔΕΛ θα διατεθούν 130.000 ευρώ ως έκτακτη διανομή, με βάση κοινωνικά κριτήρια. Το ποσό αυτό προέρχεται από δικαιώματα προς διανομή τα οποία δεν εισπράχθηκαν από τους δικαιούχους και παραγράφηκαν μετά την παρέλευση 10 ετών, σύμφωνα με τον ν. 4481/2017. Η εκταμίευση των ποσών στους δικαιούχους προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2021. Το Γ’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής περιλαμβάνει τα εξής επιμέρους ΠΟΑ:

  1. Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής Συγγραφέων
  2. Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής Μεταφραστών
  3. Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής Δημοσιογράφων

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι που οδηγούν στις ανακοινώσεις των ΠΟΑ, όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις συμμετοχής:

1. Γ' ΠΟΑ Συγγραφέων

1.1 Αίτηση συμμετοχής

2. Γ' ΠΟΑ Μεταφραστών

2.1 Αίτηση συμμετοχής

3. Γ' ΠΟΑ Δημοσιογράφων

3.1 Αίτηση συμμετοχής

(Νοέμβριος 2021)

  Επιστροφή