Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή του ΟΣΔΕΛ στη ΔΕΒΘ

Ο ΟΣΔΕΛ συμμετείχε στη 16η ΔΕΒΘ με δικό του περίπτερο και οργάνωσε εκδήλωση/συζήτηση με τίτλο: «Ο ΟΣΔΕΛ, οι Συγγραφείς και οι Εκδότες».

Ο κ. Παναγιώτης Σαββίδης, δημοσιογράφος και συντονιστής της συζήτησης με τους ομιλητές κο Γιάννη Αντωνιάδη (δικηγόρο-συγγραφέα, πρόεδρο του ΟΠΙ) κο Γιώργο Χουλιάρα (ποιητή, πρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων), κο Αντώνη Καρατζά (εκδότη, πρόεδρο του ΟΣΔΕΛ) και κο Γιωργανδρέα Ζάννο (δικηγόρο, διευθυντή του ΟΣΔΕΛ) συζήτησαν για την ιδιωτική αντιγραφή, την πρόσβαση σε αποσπάσματα βιβλίων και περιοδικών, για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών, την αδειοδότηση της χρήσης αποκομμάτων Τύπου, τη λογοκλοπή, τις δανειστικές βιβλιοθήκες και το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του ΟΣΔΕΛ. Η μεγάλη συμμετοχή, συγγραφέων, εκδοτών αλλά και αναγνωστών στην εκδήλωση του ΟΣΔΕΛ, εξελίχθηκε σε έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ κοινού και ομιλητών κατά τη διάρκεια του οποίου απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, τη συλλογική διαχείριση και το έργο του ΟΣΔΕΛ.

Η 16η ΔΕΒΘ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με 290 περίπτερα, 60.000 επισκέπτες 500 επιτυχημένες εκδηλώσεις, δίνοντάς μας την ευκαιρία να συναντηθούμε με τους συμβασιούχους μας συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες αλλά και να ενημερώσουμε το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό για τον ρόλο του ΟΣΔΕΛ στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, στη στήριξη της δημιουργίας και στη διευκόλυνση της γνώσης.

(NL: Μάϊος 2019)

URL: https://www.osdel.gr/el/news/1922-με-θετικό-πρόσημο-η-συμμετοχή-του-οσδελ-στη-δεβθ
Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή του ΟΣΔΕΛ στη ΔΕΒΘ
Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή του ΟΣΔΕΛ στη ΔΕΒΘ
  Επιστροφή