Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Οι συγγραφείς μένουν σπίτι και μας ταξιδεύουν με ένα βιβλίο

Oι ελληνίδες και οι έλληνες συγγραφείς μένοντας σπίτι, μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους, μας πρότειναν βιβλία, μας έδωσαν ιδέες και μας κράτησαν συντροφιά, συμμετέχοντας στην καμπάνια για την ενίσχυση του βιβλίου και της ανάγνωσης με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», που υλοποίησε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Οι συγγραφείς δημιούργησαν μέσα από το σπίτι τους, με δικά τους μέσα, το βίντεο-μήνυμά τους και το μοιράστηκαν μαζί μας. Γιατί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, βιώνοντας τη μοναχική διαδικασία της συγγραφής, ότι το βιβλίο μπορεί να είναι σύμμαχος, πηγή γνώσης, χαράς και δύναμης, ειδικά τώρα που πρέπει να μείνουμε μακριά, αλλά όχι μόνοι.

Στην καμπάνια συμμετείχαν με βίντεο-μηνύματά τους οι συγγραφείς: Κώστας Ακρίβος, Κώστας Αρκουδέας, Χρήστος Αστερίου, Άννα Βασιλειάδη , Κωστής Γκιμοσούλης, Λένα Διβάνη, Ζέφη Κόλια, Μαίρη Κόντζογλου, Εύη Λαμπροπούλου, Διονύσης Λεϊμονής, Εύα Μαθιουδάκη, Μιχάλης Μοδινός, Ελευθερία Μεταξά, Σοφία Νικολαΐδου, Ελένη Πριοβόλου, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Αλέξης Σταμάτης, Βίβιαν Στεργίου, Δημήτρης Στεφανάκης, Άρης Σφακιανάκης, Δημήτρης Σωτάκης.

Με την ενέργεια αυτή οι συγγραφείς συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια «Μένουμε σπίτι», εμψυχώνοντας τους αναγνώστες και προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να προμηθεύονται βιβλία -καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης- από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία ή τηλεφωνικά από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς.

Παράλληλα συνεχίστηκε με ανανέωση του δημιουργικού θέματος και η ευρύτερη καμπάνια του ΟΣΔΕΛ «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», που ξεκίνησε τον Μάρτιο, με στόχο την ενίσχυση του βιβλίου και της ανάγνωσης, και υποστηρίχθηκε με θέρμη από τους δημιουργούς, τους εκδότες και τους βιβλιοπώλες, αλλά και τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες.

Η καμπάνια, με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, για την ενίσχυση του βιβλίου και της ανάγνωσης, που αποτελούν μέρος της αποστολής του ΟΣΔΕΛ.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο-μηνύματα των συγγραφέων στο κανάλι του ΟΣΔΕΛ στο YouTube.


  Επιστροφή