Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Ο ΟΣΔΕΛ εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet

Μετά από 6 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της βιβλιογραφικής βάσης οσδέλnet, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), αντιλαμβανόμενος την ανάγκη εκσυγχρονισμού, προχώρησε στην αναβάθμισή της. Στόχος είναι η νέα οσδέλnet να καλύψει, καθώς διανύουμε μάλιστα και την ψηφιακή εποχή, τις αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών, αλλά και της αγοράς του βιβλίου εν γένει (εκδότες, δημιουργοί, βιβλιοπώλες, σπουδαστές, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, αναγνώστες).

H αναβαθμισμένη οσδέλnet είναι ήδη σε λειτουργία στη διεύθυνση osdelnet.gr και σας προτρέπουμε να περιηγηθείτε και να συμβάλετε με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της. Ενδεικτικά, μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της είναι:

  • Δυνατότητα απλής και σύνθετης αναζήτησης, με προτάσεις σχετικών αποτελεσμάτων από τις εγγραφές στην οσδέλnet
  • Δυνατότητα περιορισμού ή εμπλουτισμού των αποτελεσμάτων της αναζήτησης με χρήση φίλτρων
  • Δυνατότητα προβολής των αποτελεσμάτων σε τρεις μορφές (απλή, εξώφυλλα, πίνακας)
  • Πλήρης καρτέλα εκδότη, που περιλαμβάνει λογότυπο, ιστορικό, πλήθος και κατηγοριοποίηση των καταχωρισμένων εγγραφών, σε γραφιστική απεικόνιση
  • Δυνατότητα στον επαγγελματία ή στον ιδιώτη χρήστη να δημιουργήσει τον ατομικό του λογαριασμό, που του επιτρέπει να σχεδιάσει απεριόριστες λίστες με βιβλία της επιλογής του

Έχοντας ολοκληρώσει, μετά από οκτώ μήνες, τις εργασίες για την αναβάθμιση της βάσης σε επίπεδο λειτουργικό, προχωρούμε στο επόμενο βήμα, που είναι ο εμπλουτισμός και η επικαιροποίηση των δεδομένων. Κατά το στάδιο αυτό, η συμβολή εκδοτών και δημιουργών θα είναι καθοριστικής σημασίας. Για περαιτέρω πληροφορίες οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα οσδέλnet τηλεφωνικά στο 210 3849118 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση osdelnet@osdel.gr.

Επιπλέον, παρέχεται στους εκδότες η δυνατότητα υποστήριξης του ηλεκτρονικού τους βιβλιοπωλείου από την οσδέλnet, καθώς η βάση έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να συνδεθεί και να υποστηρίξει τη λειτουργία των e-shops, προσφέροντας τα δεδομένα σε διάφορες μορφές (json, xml, csv).

Η οσδέλnet είναι η δική σας βιβλιογραφική βάση. Για τον λόγο αυτό επιδιώκουμε τη συνεχή επαφή µε τους χρήστες και συνεργάτες µας, ώστε να αντιμετωπίζεται έγκαιρα κάθε δυσλειτουργία. Παραμένουμε πάντα ανοιχτοί στη διερεύνηση προτάσεων, που θα συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη της οσδέλnet.

(Οκτώβριος 2020)

  Επιστροφή