Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Πνευματικά δικαιώματα και συλλογική διαχείριση στη μετά-Covid εποχή

Ενόψει του Διεθνούς Συνεδρίου 2021 της IFRRO (Διεθνής Ομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης), μέλος της οποίας είναι και ο ΟΣΔΕΛ, με θέμα «Πνευματικά δικαιώματα και συλλογική διαχείριση: Οι νέες απαιτήσεις ενόψει της νέας δεκαετίας» -το οποίο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του αμερικανικού ΟΣΔ Copyright Clearance Center- προγραμματίζονται τρεις πρόδρομες, διαδικτυακές συναντήσεις, ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 14 Οκτωβρίου 2021 και ως θέμα θα έχει: Deadline 2030: The shape of things to come. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα έχει διαμορφωθεί η εικόνα του χώρου των πνευματικών δικαιωμάτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην εκπαίδευση και την έρευνα και πώς αυτές θα επηρεάσουν την πνευματική ιδιοκτησία, καθώς επίσης και αν τα μέλη της κοινότητας της πνευματικής ιδιοκτησίας θα μπορέσουν να ασκήσουν θετική επιρροή στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν και τον ρόλο των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων, προσπαθώντας να βρουν απάντηση στο ερώτημα αν η τεχνολογική έκρηξη θα ενισχύσει ή θα αποδυναμώσει τα πνευματικά δικαιώματα και την αδειοδότηση.

Ομιλητές:

  • Ted Shapiro, συνεργάτης Wiggin, Βρυξέλλες
  • Ang Kwee Tiang, αντιπρόεδρος Asia Public Policy, Universal Music Group
  • Silke von Lewinski, επικεφαλής ερευνών, Πνευματική Ιδιοκτησία και Δίκαιο του Ανταγωνισμού, Ινστιτούτο Max Planck για την Καινοτομία και τον Ανταγωνισμό
  • Tracey Armstrong, διευθύνουσα σύμβουλος Copyright Clearance Center-πρόεδρος του IFRRO International Conference

Συντονίστρια:

Tracey Armstrong, διευθύνουσα σύμβουλος Copyright Clearance Center-πρόεδρος του IFRRO International Conference

Πληροφορίες κι εγγραφές: veraliah.bueno@ifrro.org

(Σεπτέμβριος 2021)

  Επιστροφή