Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Με κεντρικό θεματικό άξονα «Στις γραμμές των συνόρων» το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη σύμπραξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και άλλων πολιτιστικών οργανισμών και φορέων (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων), καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης εγκαινιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων διερευνά την έννοια του συνόρου και του ορίου στα πεδία της λογοτεχνίας, της ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής, με κεντρικό θέμα «Στις γραμμές των συνόρων» και επιμέρους θεματικούς άξονες «Σύνορα στην Ευρώπη», «Τα όρια Ιστορίας και Λογοτεχνίας», «Διαβαίνοντας τα σύνορα της προσφυγιάς», «Η Κρήτη ως όριο», και «Μίκης Θεοδωράκης: Ένας διανοούμενος εκτός ορίων».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου), στο Γιαλί Τζαμί, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» και σε άλλα σημεία των Χανίων (Φορτέτζα, Χώρος Τέχνης Χανίων).

Επί πέντε μέρες τα Χανιά γίνονται τόπος συνάντησης διακεκριμένων ελλήνων και ξένων δημιουργών, οι οποίοι θα συνομιλήσουν και θα παρουσιάσουν το έργο τους. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικά αναλόγια, μελοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών, ντοκιμαντέρ, σεμινάρια.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν περισσότεροι από 100 ομιλητές-συγγραφείς από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουκρανία και το Περού, εκδότες, ακαδημαϊκοί, μεταφραστές και διανοούμενοι. Θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 60 παρουσιάσεις, συζητήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, μελοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικά αναλόγια βιβλίων σύγχρονης ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου, παιδικής λογοτεχνίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

(Ιούνιος 2022)

  Επιστροφή