Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Ανοιχτό κάλεσμα για τα μικρά βιβλιοπωλεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024

Και εφέτος η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και διοργανώνουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Τα μικρά βιβλιοπωλεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 25 Μαρτίου 2024 για να λάβουν μέρος στη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή του βιβλίου από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου.

Πρόκειται για μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή στα Μικρά Βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς. Μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και στη φιλαναγνωσία στους χώρους που δεν σταματούν να εμπνέουν σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη για τα βιβλία. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των ανθρώπων με τα Μικρά Βιβλιοπωλεία και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Γιατί τα Μικρά Βιβλιοπωλεία συνθέτουν έναν εύθραυστο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό ιστό που είναι αξίζει να διαφυλάξουμε.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024 εμπνέεται από λέξεις που έχουν σαν πρώτο συνθετικό το συν: συνάντηση, συνύπαρξη, συνεργασία, συνέργεια, σύνδεση, συντροφικότητα, συναίνεση, συναισθήματα, σύνθεση, αλλά και συμμετοχή, συμπόρευση, συμβίωση, σύμπαν, συμπαράσταση, συμπερίληψη, συλλογικότητα, συγγραφή κ.α. Η εφετινή διοργάνωση θέλει να αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης και της συνύπαρξης. Μας καλεί να ανακαλύψουμε βιβλία που μιλούν για τη σημασία της συμβίωσης, της συμπερίληψης, της συλλογικότητας και της συναίνεσης. Να πειραματιστούμε με τη σύνθεση διαφορετικών ιδεών και λογοτεχνικών ειδών, με τη συγγραφή και πολλά ακόμη.

Συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται και εφέτος βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες για μια μέρα στα Μικρά Βιβλιοπωλεία! Προτείνουν βιβλία, συνομιλούν με αναγνώστες και αναγνώστριες και υπογράφουν τα δικά τους βιβλία.

Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους και στην εφετινή διοργάνωση, καθώς πρόκειται να διαμορφωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αποκλειστικά για τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες.

Αν είστε μικρό βιβλιοπωλείο μπορείτε να δηλώσετε χωρίς κόστος συμμετοχή εδώ.

(Φεβρουάριος 2024)

  Επιστροφή