Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Δράσεις: 2018

URL: https://www.osdel.gr/el/pages/1150-κοινωνικό-πολιτιστικό-έργο/1711-δράσεις-2018

2ο Πρόγραμμα Χορηγιών για το έτος 2018

Στο πλαίσιο του 2ου προγράμματος χορηγιών για πολιτιστικές δράσεις υποβλήθηκαν συνολικά 11 προτάσεις οι οποίες αφορούσαν τους ακόλουθους άξονες δράσης:

1) Ενίσχυση της συνείδησης της σημασίας και συμβολής των πνευματικών δικαιωμάτων στον πολιτισμό.

2) Προβολή των συγγραφέων και του έργου τους στην κατηγορία της λογοτεχνίας – ποίησης.

Τις προτάσεις αξιολόγησε η επιτροπή χορηγιών, η οποία αποτελείται από τρία ανεξάρτητα από τον ΟΣΔΕΛ μέλη, τους κ. Θανάση Βαλτινό, κ. Ιωάννη Καράκωστα και κ. Θάνο Βερέμη καθώς και από δύο μέλη του ΟΣΔΕΛ, τον κ. Θάνο Χ. Ψυχογιό, ταμία του ΔΣ και τον κ. Γιωργανδρέα Ζάννο, διευθυντή του ΟΣΔΕΛ. Η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ ενέκρινε προς επιχορήγηση τις ακόλουθες δράσεις:

1) ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Έκδοση Τόμου αφιερωμένου σε λιγότερο γνωστούς λογοτέχνες - ιδρυτές της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών με σημαντικό έργο, 4.000 ευρώ.

2) ΘΡΑΚΑ Α.Μ.Κ.Ε.

Ulysses Shelter project: μονοετές δίκτυο λογοτεχνικών διαμονών σε ευρωπαϊκές χώρες για νέους συγγραφείς, μεταφραστές και επιμελητές/εκδότες πλαισιωμένο από διάφορες δράσεις πολιτιστικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. (φεστιβάλ-δημόσιες ομιλίες/πανελ, εργαστήρια κ.λπ), 3.500 ευρώ.

3) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ (Σ.ΕΚ.Β.)

Παρουσίαση νέων συγγραφέων και ποιητών-Μελοποιημένη ποίηση στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βιβλίου, 4.000 ευρώ.

4) LOCOMOTIVA ΑΣΤΙΚΗ ΜΚΟ (Ελ Culture)

"Ο Λόγος στους Δημιουργούς": δράση σχεδιασμού και δημιουργίας περιεχομένου με στόχο την ενίσχυση της συνείδησης αναφορικά με τη σημασία και τη συμβολή των πνευματικών δικαιωμάτων στον πολιτισμό. Το περιεχόμενο θα δημοσιευθεί στο elculture.gr., 3.000 ευρώ.

5) ΦΡΜΚ ΑΣΤΙΚΗ ΜΚΟ

Δημόσιες συζητήσεις γύρω από τη σύγχρονη ποίηση: διοργάνωση μιας σειράς δημόσιων συζητήσεων γύρω από τη σύγχρονη ποίηση με τη συμμετοχή θεωρητικών, πανεπιστημιακών, ποιητών και άλλων καλλιτεχνών, 3.500 ευρώ.

6) ΕΝΕΛΒΙ

"Πνευματικά δικαιώματα: η σημασία και η προστασία τους": διοργάνωση εκτεταμένης επικοινωνιακής καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού για την αξία και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων η οποία θα πλαισιώσει και τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης "Ημέρα Βιβλίου 2019", 5.000 ευρώ.