Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Καταδίκη ιδιοκτήτη φωτοτυπικού καταστήματος σε κάθειρξη έξι ετών

Τo Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε ιδιοκτήτη καταστήματος φωτοτύπησης που παραβίαζε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων σε κάθειρξη έξι ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί το 2014 από τον ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο της δράσης του κατά της πειρατείας στα έργα του λόγου.

Πιο συγκεκριμένα, τo Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εκδίκασε την Τρίτη 19/2/2019, υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων το οποίο αφορούσε κατάστημα φωτοτύπησης που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη του καταδικασθέντος έγινε τον Δεκέμβρη του 2014, όταν μετά από την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς του ΟΣΔΕΛ, ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας με τη συνεργασία του ΟΣΔΕΛ στην εν λόγω φωτοτυπική επιχείρηση. Στο κατάστημα του καταδικασθέντος είχαν βρεθεί περισσότερα από 40 παράνομα φωτοτυπημένα αντίγραφα ολόκληρων βιβλίων, ενώ σε έρευνα που έγινε στον Η/Υ του καταστήματος βρέθηκαν άλλα δύο βιβλία αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο σε αρχείο pdf.

Οι έρευνες του ΟΣΔΕΛ συνεχίζονται αδιάλειπτα σε όλη την Ελλάδα, προς εντοπισμό όσων παρανομούν εις βάρος συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών και όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη δημιουργία και παραγωγή πρωτότυπων έργων γραπτού λόγου

  Επιστροφή