Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

The Legal Bay: Ένα νόμιμο «αγκυροβόλι» από τον ΟΠΙ

Ο ΟΠΙ από την 1η Αυγούστου έκανε διαθέσιμο στο κοινό τον ιστότοπο theLegalBay.gr. Σκοπός της νέας αυτής διαδικτυακής πύλης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν νόμιμα (με την άδεια των δικαιούχων) περιεχόμενο το οποίο προστατεύεται σύμφωνα με το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Με απλά λόγια, ο ΟΠΙ συγκεντρώνει στο theLegalBay, ιστότοπους, στους οποίους μπορούν οι χρήστες του διαδικτύου να παρακολουθήσουν ή να κατεβάσουν νόμιμα, ταινίες, σειρές, τηλεοπτικά προγράμματα και αθλητικά γεγονότα, αλλά και να ακούσουν ή να κατεβάσουν μουσική, να διαβάσουν ή να κατεβάσουν βιβλία και περιοδικά, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εικόνες και βιντεοπαιχνίδια.

Συχνά, η εύρεση νόμιμου περιεχομένου, όπως μουσική και ταινίες στο διαδίκτυο δεν είναι τόσο απλή. Οι ιστοσελίδες που διαθέτουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές, βιντεοπαιχνίδια ή εικόνες και έργα λόγου έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς με αποτέλεσμα ακόμα και χρήστες που θα ήθελαν να κάνουν νόμιμη χρήση των έργων, να καταφεύγουν σε αυτές, επειδή είναι πιο γνωστές. Το theLegalBay φιλοδοξεί να γίνει η διαδικτυακή πύλη που θα συγκεντρώνει τις νόμιμες πλατφόρμες διάθεσης περιεχομένου και θα κατευθύνει τους χρήστες προς αυτές. Επιλέγοντας να επισκεφθείτε τους ιστότοπους που περιλαμβάνονται στο theLegalBay αποκτάτε πρόσβαση στα έργα των αγαπημένων σας δημιουργών εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια (χωρίς να κινδυνεύετε από ιούς ή παραβίαση του υπολογιστή σας). Κυρίως όμως αποκτάτε πρόσβαση νόμιμα, σεβόμενοι τα δικαιώματα των δημιουργών και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πολιτισμού.

Το theLegalBay εντάσσεται στο δίκτυο Agorateka που δημιούργησε το Γραφείο για τη Διανοητική Ιδιοκτησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Η Agorateka είναι μία πανευρωπαϊκή δικτυακή πύλη που συγκεντρώνει εθνικές διαδικτυακές πύλες, όπως το theLegalBay, από συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(NL: Σεπτέμβριος 2019)

  Επιστροφή