Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

​Πρόγραμμα Antipiracy του ΟΣΔΕΛ: Αποτελέσματα εξαμήνου

Από τα τέλη Απριλίου 2019 που ανακοινώθηκε η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Antipiracy μέχρι και σήμερα, συνεχίζονται, εντατικά τόσο οι προσπάθειες εντοπισμού και απόσυρσης παράνομα αναρτημένων ελληνικών τίτλων βιβλίων όσο και οι προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του λογισμικού του προγράμματος. Στόχος του οργανισμού είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μέσου περιορισμού του μεγάλου προβλήματος της πειρατείας που επί χρόνια απασχολεί τον χώρο του βιβλίου.

Ακολουθούν τα συνολικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν από το πρόγραμμα antipiracy του ΟΣΔΕΛ σε διάφορους ιστότοπους του διαδικτύου:

Συνολικά αποτελέσματα περιόδου Μαΐου - Οκτωβρίου 2019

  • Συνολικός αριθμός ειδοποιήσεων απόσυρσης (notice and take down): 14.126.
  • Συνολικός αριθμός αποσύρσεων τίτλων: 40.636.
  • Συνολικός αριθμός χρηστών υπό παρακολούθηση: 194 (ενεργοί και μη ενεργοί).

Το πρόγραμμα Antipiracy:

  • ερευνά συνεχώς διάφορα sites για τον εντοπισμό ελληνικών τίτλων βιβλίων,
  • στη συνέχεια ταυτοποιεί αυτόματα, σε σύνδεση με την ΟΣΔΕΛΝΕΤ τους τίτλους που ανήκουν σε εκδότες που εκπροσωπεί ο ΟΣΔΕΛ,
  • κατόπιν αποστέλλει, αυτόματα, ειδοποιήσεις απόσυρσης (notice and take down, DMCA) για τους τίτλους που ταυτοποιεί και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάργησης τους.

Ο ΟΣΔΕΛ υποστηρίζει τη συνεχή βελτίωση του προγράμματος η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ελληνικών τίτλων βιβλίων που θα εντοπίζονται αυτόματα σε κάθε ιστότοπο και σε κάθε λογαριασμό παράνομων χρηστών του διαδικτύου που διερευνά. Προς αυτή την κατεύθυνση το Τμήμα Antipiracy του οργανισμού προβαίνει σε αναβαθμίσεις του συστήματος, επιδιώκοντας καλύτερα αποτελέσματα.

(NL: Οκτώβριος 2019)

  Επιστροφή