Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Στις 15 Μαΐου τίθεται σε λειτουργία η αναβαθμισμένη CMS της οσδέλnet για εκδότες

Όπως ανακοινώθηκε στο Newsletter Μαρτίου, η εφαρμογή της αναβαθμισμένης εφαρμογής CMS (Content Management System) της οσδέλnet, που απευθύνεται σε εκδότες θα τεθεί, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα, σε εφαρμογή τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023. Η νέα CMS έρχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία του χρήστη-εκδότη, παρέχοντας πληθώρα νέων υπηρεσιών και λειτουργιών, που στοχεύουν στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των επαγγελματιών του βιβλίου.

Για την υποστήριξη των συνεργαζόμενων καταχωριστών, εκδοτών και βιβλιοπωλείων, το Τμήμα οσδέλnet έχει δρομολογήσει από 8 έως 14 Μαΐου τις απαιτούμενες εργασίες μετάβασης. Κατά το διάστημα αυτό η εφαρμογή δεν θα λειτουργεί και δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στους χρήστες για καταχωρίσεις και διορθώσεις. Διευκρινίζουμε ότι ο ιστότοπος osdelnet.gr θα λειτουργεί κανονικά, όπως επίσης κανονικά θα λειτουργούν και οι υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία.

Παράλληλα, για την υποστήριξη των χρηστών έχουν προγραμματιστεί 32 διαδικτυακές συναντήσεις, από 15 Μαΐου έως και 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν οι νέες δυνατότητες της εφαρμογής και θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των χρηστών. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 25 Μαΐου, επιλέγοντας τη συνάντηση που τους ενδιαφέρει, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα.

Στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Μαΐου, (11:00-12:00, περίπτερο 15, αίθουσα Ν. Γ. ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ), θα γίνει η «Παρουσίαση της βιβλιογραφικής βάσης οσδέλnet». Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος. Τη βιβλιογραφική βάση καθώς και τη νέα αναβαθμισμένη CMS για εκδότες θα παρουσιάσουν οι: Σπύρος Ζαχαράκης, υπεύθυνος μηχανογράφησης ΟΣΔΕΛ, Μιρέλλα Μπατζιανιά, υπεύθυνη οσδέλnet. Στη συνέχεια, ο Γιώργος Αλισάνογλου, εκδότης, εκδόσεις-βιβλιοπωλείο Σαιξπηρικόν και ποιητής, ο Νίκος Αργύρης, εκδότης, Εκδόσεις Ίκαρος και η Βασιλική Κάργα, βιβλιοθηκονόμος στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από τη χρήση της βάσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Καλαμαράς, σύμβουλος εκδόσεων, eAnagnostis.gr/Thinking.

Η ομάδα της οσδέλnet είναι πάντα στη διάθεση των ανθρώπων του βιβλίου για να παράσχει τεχνική υποστήριξη. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα οσδέλnet, υπεύθυνη κ. Μιρέλλα Μπατζιανιά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση osdelnet@osdel.gr ή στο τηλέφωνο 210 3849118.

(Απρίλιος 2023)

  Επιστροφή