Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Ο ΟΣΔΕΛ χορηγός του 3ου προγράμματος φιλαναγνωσίας για τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς

Το 3ο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τίτλο «Νηπιο-Βιβλιοσκώληκες», που διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς για όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου, ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και η καλλιέργεια της αναγνωστικής σχέσης των παιδιών με τα βιβλία.

Πρωταρχική επιδίωξη αποτελεί η ίδια η απόλαυση της ανάγνωσης, μέσα από επιλεγμένα βιβλία που προτείνονται στα παιδιά, καθώς και ο εμπλουτισμός τους με ποικίλες γνώσεις, η τροφοδότηση της φαντασίας τους, η καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και της αισθητικής τους αντίληψης. Ακόμη τα παιδιά αποκτούν την εμπειρία συμμετοχής σε μια πολιτιστική δραστηριότητα ευρείας κλίμακας.

Για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά λίστες με τις αναγνώσεις τους, τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους, μέσα από μια διαδικτυακή εφαρμογή.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί από τον ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, και είναι ευγενική χορηγία προς τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, υποστηρίζεται δε από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet.

Η λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία βρίσκεται αναρτημένη στην ηλεκτρονική σελίδα των Βιβλιοθηκών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων του Δήμου Καλαμαριάς. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

(Σεπτέμβριος 2023)

  Επιστροφή