Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Ολοκληρώθηκε, με χορηγό τον ΟΣΔΕΛ, το 3ο Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας για τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς

Ο απολογισμός του 3ου Προγράμματος «Νηπιοβιβλιοσκώληκες» του Δήμου Καλαμαριάς είναι εντυπωσιακός. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023, 400 μαθητές, από 21 Νηπιαγωγεία πραγματοποίησαν 9.493 αναγνώσεις. Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία της περιοχής.

Για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά λίστες, τα δικά τους ψηφιακά ημερολόγια ανάγνωσης, με τα βιβλία τους, τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους, χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή εφαρμογή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σχεδιάστηκε από τον ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, είναι ευγενική χορηγία προς τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς και υποστηρίζεται από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα εξοικειώθηκαν με το βιβλίο και την ανάγνωση, βίωσαν την αναγνωστική διαδικασία σε όλος το εύρος της, ενώ συνειδητοποίησαν την αξία της συμμετοχής σε μια πολιτιστική δράση μεγάλης κλίμακας.

Σειρά έχουν τώρα οι «Βιβλιοσκώληκες», το πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια του Δήμου Καλαμαριάς, το οποίο ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου. Όλες οι πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής, ο σύνδεσμος για την ηλεκτρονική εγγραφή και την εφαρμογή καταχώρισης των βιβλίων, αλλά και η λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα των Βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς https://lib.kalamaria.gr.

(Ιανουάριος 2024)

  Επιστροφή